Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16Κάποιες σημαντικές εργασίες του σχολείου μας που δεν δημοσιεύσαμε το προηγούμενο σχολικό έτος, λόγω φόρτου εργασίας.


Οι δασκάλες του σχολείου μας Κουτρομάνου Γιαννούλα, Μπάρλα Ειρήνη και Παλουμπά Γεωργία παρακολούθησαν σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, που διοργάνωσε η Σχολική μας Σύμβουλος κ. Πάσχου Αγγελική σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Δ/θμιας Εκ/σης κ. Σπυρέλη Χρυσώ, στον Αστακό.

Μάθαμε, αλλά και διδάξαμε στους μαθητές μας να φτιάχνουν:

Καλλιγράμματα, δηλαδή να αποδίδουμε με σχήματα και ζωγραφιές ποιήματα.

Παρωδίες, δηλαδή να αλλάζουμε τα λόγια ενός ποιήματος, δημιουργώντας ένα νέο ποίημα, κρατώντας όμως σταθερό τον ρυθμό, το ύφος και το πνεύμα του αρχικού ποιήματος.

Χαϊκού, δηλαδή μικρά ποιηματάκια αποτελούμενα από τρεις στίχους. Ο πρώτος στίχος πεντασύλλαβος, ο δεύτερος επτασύλλαβος και ο τρίτος πάλι πεντασύλλαβος.

Συνεντεύξεις, κυρίως από άτομα μεγαλύτερες ηλικίας. Κρατάμε μαρτυρίες από το παρελθόν των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Στο τέλος του προγράμματος συμμετείχαμε με εργασίες των μαθητών μας σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή και συνταξιούχο δάσκαλο, Αλέξανδρο Βαρόπουλο, από το Καραϊσκάκη.
Αυτές τις εργασίες σας παρουσιάζουμε εδώ.

                                        ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΜΑΘΗΤΩΝ  Γ+Δ  ΤΑΞΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου