Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου και στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.
Στο μουσείο είδαμε αγάλματα, σκεύη, αγγεία και επιτύμβιες στήλες, που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σε διάφορα μέρη του νομού μας, Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα δύο περίτεχνα ακρωτήρια από το Ηρώο που υπήρχε στον Μύτικα, στην περιοχή δίπλα από την Αγία Τριάδα, όπου σήμερα υπάρχει η βάση μόνο του μνημείου. Με ύψος περίπου ενός μέτρου το καθένα,στη μέση φέρουν αετό και ανάγλυφα στολίδια με ανθέμια, φύλλα, ρόδακες και βλαστούς. Εκτίθενται σε περίοπτη θέση και προκαλούν τον θαυμασμό του επισκέπτη με το μέγεθος και την ομορφιά τους.

Στο θέατρο παρακολουθήσαμε την πολύ απολαυστική παράσταση: <<Παραμύθια στο Ασανσέρ>>.

 Μια πολύ προσεγμένη και φροντισμένη παράσταση, γεμάτη φαντασία, δημιουργικότητα, ενέργεια, ροή, ρυθμό, χρώμα, κίνηση, μουσική και τραγούδι. Με έννοιες και αξίες όπως το χρήμα, η φιλία, η εκπαίδευση, η απερισκεψία, η υπευθυνότητα, η τιμωρία ή η ατιμωρησία, η δικαιοσύνη. Ύλη χρήσιμη, ιδιαίτερα για τα παιδιά, που πλήττονται από την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας και τα μηνύματα βίας και καταστροφής , που προβάλλονται στα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ψηφίζουμε, λοιπόν, το ελληνικό, παραδοσιακό παραμύθι, ως μέσο διαπαιδαγώγησης των παιδιών και μαθητών μας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου