Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ασφαλές διαδίκτυο για γονείς και παιδιά

Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαϊου, στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και οι δάσκαλοι  του σχολείου μας .Το θέμα της ομιλίας ήταν:
                                  ' Ασφαλές διαδίκτυο για  γονείς και παιδιά'
Ομιλητής ήταν ο κ. Βασ. Σταμάτης, επιστημονικός Δ/ντής της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Αιτωλ/νίας, Διάπλαση, με έδρα το Μεσολόγγι.
Εμπεριστατωμένη παρουσίαση και εύστοχα τα σχόλια από τον ομιλητή, καθώς και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού.
Παραθέτουμε κάποια κύρια σημεία:

  • Κάνουμε το διαδίκτυο οικογενειακή υπόθεση, σερφάροντας μαζί με το παιδί μας στο σαλόνι του σπιτιού μας και όχι Η/Υ στο δωμάτιό του.
  • Καθορίζουμε τον χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, περίπου 45 λεπτά τη μέρα.
  • Ενεργοποιούμε τείχος προστασίας για διαδικτυακούς τόπους με περιεχόμενο που θεωρούμε ακατάλληλο για τα παιδιά μας.
  • Παρακινούμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδι έξω από το σπίτι με τους φίλους τους.
  • Η πολύωρη ενασχόληση με ηλεκτρονικά  παιχνίδια  προκαλεί στα παιδιά διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης στα μαθήματά του ή σε άλλες υποχρεώσεις του.
  • Οι αρμονικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια, αποτελούν ασπίδα προστασίας σε όλες τις κακές συνήθειες και τους εθισμούς και όπως πολύ συχνά επισημαίνουμε, το παράδειγμα που δίνουμε με την προσωπική μας στάση και συμπεριφορά  διαμορφώνει τον χαρακτήρα του παιδιού μας και καθορίζει τη δική του στάση στη ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου