Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ
 
Tην Παρασκευή το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα   πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα:  « Η θεωρία και η πράξη του project “. Διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο 9ης Εκπαιδευτικής Περ/ρειας ΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Αγγελική Πάσχου και την υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Θέρμου-Μεσολογγίου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, η οποία έκανε και τη σχετική παρουσίαση. Συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου.

 Η μέθοδος project είναι μια διδακτική μέθοδος βιωματικής μάθησης η οποία εφαρμόζεται κυρίως στα Προγράμματα Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στα σχολεία μας τα τελευταία χρόνια, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στο καθημερινό μάθημα, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον, αποτελεσματικό και ελκυστικό στους μαθητές. Βασίζεται στην ομαδική εργασία και ενεργοποιεί όλους τους μαθητές αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητες του καθενός, Η κ. Γιαννακογεώργου με μια απλή, βιωματική, εμπνευσμένη παρουσίαση του θέματος, ανατροφοδότησε και διεύρυνε τις γνώσεις μας στη συγκεκριμένη διδακτική μέθοδο, απάντησε στις απορίες και τους προβληματισμούς μας, μας καθοδήγησε να δημιουργήσουμε επί τόπου αρκετά project ( Σχέδια Εργασίας ),πράγμα που είχαμε ανάγκη, καθώς η διαδικασία της μάθησης είναι κάτι που εξελίσσεται και η επιμόρφωση στις νέες μεθόδους είναι ζητούμενο από κάθε εκπαιδευτικό. 

Ευχαριστούμε τις κ.κ Πάσχου και Γιαννακογεώργου, γι΄αυτή τη δημιουργική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε και μεταφέρουμε τις ευχαριστίες τους , μαζί με τις δικές  μας, προς τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους αγαπητούς  συναδέλφους μας.
Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου